Prednosti cloud rješenja i o čemu treba voditi računa

U zadnje vrijeme primjetni su novi trendovi u skladištenju informacionih sistema. Do sada smo svi morali da izdvajamo značajne sume novca za raznorazne kompjutere i servere da bi mogli da koristimo instalirane sisteme koji su nam potrebni u radu. Uvođenjem cloud-a olakšava se to pitanje, tj. nisu vam potrebni dodatni uređaji jer se sve nalazi u „oblaku“. Pored toga, sistemu možete pristupi sa bilo koje lokacije što vas više ne vezuje za kancelariju. 

Cloud-om rješavate pitanje gubljenja podataka. Sa uređajima koje vi lično koristite u vašim kancelarijama pitanje je koliko često i da li uopšte imate informatičku podršku i da li vam se redovno rade kopije svih podataka, da u slučaju nekog problema na uređaju ne dođe do gubitka vaših dragocjenih podataka. Podešavanjem cloud sistema to pitanje je u potpunosti rješeno, vaši podaci su daleko sigurniji od gubljenja u odnosu na vašu ličnu opremu u kancelariji.

Cloud rješenjima, više brzina vašeg sistema kojeg koristite ne zavisi od brzine kompjutera, tako da u tom polju možete da smanjite investicije. Dovoljan vam je prosječan kompjuter koji pristupa cloud podacima. Cloud rješenjima više ne vodite računa o raznim virusima i neželjenim malver rješenjima, jer o tome se brinu cloud servisi na kojima se nalazi vaš sistem.

Trendovi su takvi da se sve veći broj informacionih sistema oslanja na cloud radi bolje sigurnosti i jeftinijeg održavanja. Tako ste mogli da primjetite u zadnje vrijeme i novi knjigovodstveni program Contabile koji u potpunosti automatizuje poslovanje u knjigovodstvu tj. Contabile predstavlja digitalnog knjigovođu koji više ne mora biti vezan kancelarijom, sporim i neautomatizovanim procesima, kao ni fiksnim cijena za korištenje programa. Contabile ima inovativan način naplate, „plati koliko potrošiš“ što ga svrstava u pionire u ovom polju.