Biometrija – napredne tehnologije prepoznavanja i sigurnost podataka
Automatizujte testiranje softvera pomoću alata Cypress i Selenium

Cypress i Selenium su okviri (framework) za automatizaciju testiranja aplikacija. Neko ih naziva i alatima. Selenium predstavlja već etablirano rješenje na tržištu, dok je Cypress još uvijek u fazi dokazivanja svojih mogućnosti. 

PROČITAJTE VIŠE
Šta je to “nulto povjerenje”? Zavisi šta želite da čujete!

Omiljena fraza u svijetu cyber sigurnosti nije vezana za bilo koji proizvod ili sistem, već za holistički pristup minimiziranju potencijalne štete.

PROČITAJTE VIŠE
Ubrzan razvoj Android aplikacija sa Jetpack Compose

Često se pitate kako možete ubrzati razvoj UI elemenata Android aplikacija, pisati kod preglednije i olakšati samo održavanje aplikacija? Vi zapravo mislite na Jetpack Compose!

PROČITAJTE VIŠE
SaaS sigurnost kao esencijalni faktor prilikom izbora SaaS aplikacija

Prilikom izbora i kupovine SaaS aplikacija za vaše poslovanje, uvjerite se da praktikuju najbolje sigurnosne prakse. Čuvajte svoje podatke!

PROČITAJTE VIŠE
Kako unaprijediti sigurnost vaše Android aplikacije?

Najbolje prakse za postizanje sigurnosti prilikom programiranja Android aplikacija.

PROČITAJTE VIŠE
Docker

Docker je iz dana u dan sve popularnija tema u IT svijetu. Međutim, iako njegova popularnost konstantno raste, Docker se susreće sa glavnim korisničkim problemom tj. problemom promjene navika i prilagođavanja rada novim... PROČITAJTE VIŠE

Kako su Email napadi evolvirali u 2021?

Broj novčanih transfera sa računa kompanija ka BEC organizacijama i napadačima je u konstantnom porastu u skladu sa razvojem i napretkom sofisticiranih BEC napada.

PROČITAJTE VIŠE
Kako zaštiti mobilni telefon od Spyware-a sličnih Pegasusu

Pegasus je Spyware (špijunski softver) izraelske kompanije NSO Group i smatra se skoro nevidljivim. Zbog svoje sofisticiranosti posjeduje različite mogućnosti poput slanja poruka kompromitovanim mobilnim telefonima bez bilo kakvih znakova koji bi... PROČITAJTE VIŠE